Hoi!

 

Ik ben Peter Raadsen, geboren op 28 februari 1960 in Best. Van jongs af aan maak ik muziek. Eerst op de piano, vanaf een jaar of 16 gitaar. Ik zing ook al mijn hele leven.
Na twee jaar in Australië te zijn geweest, vandaar de bijnaam Skippy, kwam ik op mijn 13e in Zoetermeer en ging in schoolbandjes spelen. Vanwege mijn Engelse talenknobbel moest ik dan ook maar de liedjes gaan schrijven. Al snel had ik het plan opgevat om mijn eigen band "Rough Outline" te noemen en daarmee op te gaan treden. Het concept van een steeds wisselende samenstelling bestaat nog steeds en elk optreden met "mijn" band is daardoor een avontuur vol plezier. Mijn medemuzikanten houden gelukkig ook wel van deze muzikale kruisbestuiving. In de loop der jaren heb ik een veelzijdig muzikanten-collectief om me heen verzameld. Ik ben dan ook ontzettend trots dat de meewerkende bands mij muzikaal begeleiden op de èchte CD.
 

Op 29 oktober 1979 schreef ik "On Thursday Is My Birthday" en had toen al het plan om een musical te gaan schrijven. Uiteindelijk heb ik zes Engelstalige liedjes geschreven waarvan er nu vijf in de vertaling zijn gegaan en in deze musical zitten. Verder komen nummers zoals "Slaapliedje Voor Jou" (1981), "Doggie Doo" (1984), "Het Appelmoeslied" (1991) en "De Blije Bloes" (1994), in originele of herschreven vorm terecht in dit geheel. Daarnaast heb ik nog zeven nieuwe nummers geschreven waaronder "Rockabilly Oma" en het "Skippy de Clown" lied ;-)

Van alle nummers heb ik demo-versies gemaakt die hier te beluisteren en te downloaden zijn. Alles is nog in ruwe vorm natuurlijk, maar het is dan ook om alleen een indruk te krijgen.